Schrijf je in voor een Gratis LogoSchrijf je nu in en maak iedere maand kans op een Gratis Logo!Direct inschrijven!
Gratis LogoGRATIS LOGO

Website Maken

Geschreven door: Joris

Waarom is een goede website maken van belang

Een goede website maken is tegenwoordig zo veel belangrijker dan het vroeger was. Wat je vroeger had waren simpele 4-pagina sites met wat basis informatie over het bedrijf. Tegenwoordig is je website van dezelfde waarde als je fysieke ruimte, kantoor of winkel. Daarom is het aan te raden net zoveel of meer aandacht te besteden aan je website. Veel bedrijven hebben zelfs geen bezoekadres meer voor klanten, slechts een afhaaldepot, kantoor of magazijn. Voor een bedrijf gericht op internetverkopen is dit al helemaal belangrijk. Je etalage is online en dus moet deze er dus goed, mooi en overzichtelijk uitzien.

Voorwerk

Bedenk goed waar de website voor gaat dienen.
– Wordt de website alleen informatief?
– Wordt er een service aangeboden?
– Wordt het een webwinkel?

Natuurlijk zijn er nog vele andere soorten type websites, dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Als je dit al weet komen de volgende onderdelen aan bod, bijvoorbeeld het aantal pagina’s, de producten, de teksten etc.

Het ontwerp van de website maken

Het maken van het ontwerp is sterk afhankelijk van de richting die je ingaat met de website. Je kan natuurlijk zelf je website maken en ontwerpen in bijvoorbeeld photoshop, je moet dan natuurlijk wel enige ervaring hierin hebben. Er zijn ook een groot aantal gratis oplossingen hiervoor, bijvoorbeeld het gebruik van templates. Op internet worden veel templates gratis ter gebruik aangeboden en dit kan het maken van je website enorm vereenvoudigen. Zorg bij het maken van je website er altijd voor dat je de richtlijnen in je huisstijl aanhoud. Wij hebben hier een artikel over dat het zeker waard is om te lezen, zie bijvoorbeeld ons artikel over het ontwerpen van een huisstijl.

Het gebruik van een CMS

Het gebruik van een “CMS” oftewel “Content Management System” is tegenwoordig eigenlijk wel aan te raden. Dit is een systeem dat zorgt dat jij makkelijk en zonder technische kennis je website kan onderhouden en bijvoorbeeld nieuwe producten of teksten kan toevoegen hieraan. Populaire “CMS” systemen die wij aanraden zijn:
– WordPress
– Joomla
– Magento
– Prestashop

Wij raden voornamelijk altijd WordPress aan omdat dit veruit het gebruiksvriendelijkste “CMS” is die je gratis kan downloaden. Er bestaat een Nederlandse WordPress versie met een goede handleiding en is met weinige technische kennis zeer gemakkelijk te gebruiken.

Zorg altijd voor

Een goede contact pagina op je website, waar niet alleen je adres, telefoonnummer en email op staan maar waar ook een contact formulier in is geïmplementeerd. Dit zorgt ervoor dat bezoekers makkelijk contact met jou kunnen opnemen. Zorg ook altijd voor een disclaimer, terms en sitemap.

Laat een reactie achter:

Meer weten over onze diensten? Neem direct contact met ons op!

Contact OpnemenContact Opnemen
Logofinity partner van Logo Ontwerpen Gratis

Meer bereiken door samen te werken, daarom is Logo Ontwerpen Gratis partner met LogoFinity. Wij streven naar perfectie en proberen voor elk project de geschikte persoon te selecteren.