Schrijf je in voor een Gratis LogoSchrijf je nu in en maak iedere maand kans op een Gratis Logo!Direct inschrijven!
Gratis LogoGRATIS LOGO

Visitekaartjes Maken

Geschreven door: Joris

Visitekaartjes maken voor gratis reclame

Als er iets is wat zeer goed helpt om snel en goedkoop je naam te verspreiden zijn het wel visitekaartjes. Daarom is Visitekaartjes maken cruciaal, je kan bij elke ontmoeting of gelegenheid een stukje reclame van jou of je bedrijf gratis achterlaten.

De uitstraling

Het uiterlijk van een visitekaartje is erg belangrijk, je wilt zorgen dat alle nodige gegevens erop staan zodat potentiële klanten je kunnen bereiken maar ook dat het er mooi uit ziet. Mensen moeten zich aangetrokken voelen tot jouw visitekaartje. Wat wij vaak voorbij zien komen zijn bedrijven die visitekaartjes maken met alleen hun naam en het adres van de website erop. Dit kan natuurlijk wel maar is eigenlijk onvoldoende informatie.

De informatie op het visitekaartje

Denk goed na voordat je begint, visitekaartjes maken vergt enige tijd maar is wel erg belangrijk. Bedenk wat je er allemaal op kwijt wilt en hoe je wilt overkomen. Net als met logo’s heb je simpele en complexe visitekaartjes.

Voorbeeld van informatie die je erop kunt zetten:

– Naam en/of bedrijfsnaam
– Logo
– Slogan en/of dienst omschrijving
– Functie
– Adres en/of bedrijfsadres
– Thuis en/of werk telefoonnummer
– Mobiel telefoonnummer
– E-mail adres
– Website adres
– Eventuele grafische elementen

Wij raden aan minimaal dit te vermelden:

– Naam en/of bedrijfsnaam
– Logo
– Website adres
– Telefoonnummer
– E-mail adres

Met deze basisinformatie moet ook de rest van de informatie te verkrijgen zijn door te bellen of door het bekijken van de website die op het visitekaartje staat.

Enkelzijdig of dubbelzijdig?

Als uiterlijk van de kaartjes wordt er meestal gekozen voor een dubbele afdruk. Het logo met de naam of bedrijfsnaam wordt dan aan de voorkant geprint en aan de achterkant komt de verdere informatie te staan.

Visitekaartjes laten afdrukken

Als het ontwerp klaar is dan kan het visitekaartjes maken beginnen. Het ontwerp breng je naar de drukker waar je de keuze hebt tussen verschillende soorten afdruk kwaliteiten. Wij raden aan om een wat dikker papier te kiezen voor het afdrukken van de kaartjes, dit geeft een luxe uitstraling. Eventueel kan er ook gekozen worden voor een “glossy” afdruk. Het is afhankelijk van het ontwerp of je hiervoor moet kiezen. Een donker ontwerp met veel donkere kleuren is meestal mooier als je het op “glossy” papier drukt en een wit en lichter ontwerp is mooier om op “mat” papier af te drukken.

Let er bij het ontwerpen op dat je rekening houdt met de snijrand. Zorg er altijd voor dat je een stukje kan missen en plaats de teksten niet tegen de rand van het kaartje aan. Het kan namelijk zijn dat de drukker er dan net een letter afsnijdt en dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Voorbeeld van een visitekaartje

Visitekaartje Voorbeeld

Dit voorbeeld heeft op de voorkant (rechts) hun logo en slogan en op de achterkant (links) ook het logo en slogan en verder alle benodigde informatie.

Vragen en/of opmerkingen

Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn laat het ons van Logo Ontwerpen Gratis weten door een reactie te plaatsen of een mailtje te sturen via ons contactformulier. Wij proberen alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden!

Laat een reactie achter:

Meer weten over onze diensten? Neem direct contact met ons op!

Contact OpnemenContact Opnemen
Logofinity partner van Logo Ontwerpen Gratis

Meer bereiken door samen te werken, daarom is Logo Ontwerpen Gratis partner met LogoFinity. Wij streven naar perfectie en proberen voor elk project de geschikte persoon te selecteren.