Schrijf je in voor een Gratis LogoSchrijf je nu in en maak iedere maand kans op een Gratis Logo!Direct inschrijven!
Gratis LogoGRATIS LOGO

Jouw Bedrijf Promoten

Geschreven door Yvonne op 20 november 2015

Hoe zorg je voor een goede PR voor je (startende) bedrijf

Alle begin is moeilijk, dat is niet anders voor een startend bedrijf. Hoe krijg je consumenten zo ver om gebruik te maken van het product of de dienst die jouw bedrijf aanbiedt? In dit artikel gaan we in op het onder de aandacht brengen van het bedrijf. Hoe onderscheidt je jouw bedrijf van de andere bedrijven?

Een Huisstijlhandboek maakt alles makkelijker

Een extern bedrijf dat gespecialiseerd is in het promoten van bedrijven, kunnen een uitstekend hulpmiddel zijn om de PR van het bedrijf te regelen. Daarvoor is het heel belangrijk om een huisstijlhandboek te laten opstellen die ervoor gaat zorgen dat alle uitingen van het bedrijf op de juiste manier gedaan worden. In de eerste plaats is het belangrijk om te weten wat je wilt, welke doelgroep je aan wilt spreken en op welke manier je jouw product of dienst aan de man wilt brengen. Een huisstijlhandboek bevat de regels die je voor jouw bedrijf wilt gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld welke kleuren je voor je bedrijf gaat gebruiken, of welke lettertypes. Het is belangrijk om deze keuzes alvast vooraf vast te hebben staan op papier, zodat er één lijn getrokken kan worden voor alle middelen van promotie voor je bedrijf. Hiermee kun je bijvoorbeeld je website aanpassen aan je visitekaartje.

Huisstijlhandboek

Voorbeeld van een Huisstijlhandboek

Website laten maken

Tegenwoordig kun je als bedrijf eigenlijk niet meer zonder een goede website. Een website maken die aan al je eisen voldoet is iets wat je beter uit kunt besteden als je er zelf geen ervaring mee hebt. Het is belangrijk om vooraf te bepalen wat je graag wilt, wat eventuele klanten op de website terug kunnen vinden en zorgen dat jij aanbiedt wat ze nodig hebben. Het kan verstandig zijn om voor een website te gaan waarbij het niet te ingewikkeld is om zelf dingen aan te passen, want je website moet uiteraard vernieuwend en actief zijn. Campagnes die gestart worden op social media kun je dan bijvoorbeeld promoten op de site, en vice versa. Let er dus wel op dat de website up to date blijft.

Zorg voor goede Visitekaartjes

Naast de online promotie kan het hebben en uitdelen van visitekaartjes een handige tool zijn om je bedrijf onder de aandacht te brengen van potentiële klanten. Het is belangrijk om de kleuren en lettertypen van het visitekaartje af te stemmen op die van de website. Zorg ervoor dat op je visitekaartje duidelijk te zien is waar je bedrijf voor staat, heb je bijvoorbeeld een schildersbedrijf kan het handig zijn om een verfkwast op het visitekaartje te hebben. Een handig middel om dit te bereiken is het laten ontwerpen van een logo.

Wees herkenbaar door een Logo

Een van de belangrijkste hulpmiddelen om je bedrijf herkenbaar te maken, is het laten ontwerpen van een logo. Dit is net zo belangrijk als het hebben van een goede bedrijfsnaam. Wie kent niet het vogeltje van twitter, of de witte f in het blauwe vak van facebook? Je kunt ervoor kiezen om een tekst te gebruiken, of bijvoorbeeld een illustratie. Het logo moet herkenbaar zijn. Voor meer belangrijke aspecten met betrekking tot het logo, kun je kijken op de pagina logo ontwerpen. Het is belangrijk dat je voor de afspraak met het PR bedrijf al over de vormgeving van het logo nagedacht hebt.

Nieuwsgierig geworden naar verschillende mogelijkheden om de PR van je bedrijf beter te kunnen stroomlijnen? Neem dan een kijkje naar de verschillende diensten die Logo Ontwerpen Gratis aanbiedt.

Laat een reactie achter:

Meer weten over onze diensten? Neem direct contact met ons op!

Contact OpnemenContact Opnemen
Logofinity partner van Logo Ontwerpen Gratis

Meer bereiken door samen te werken, daarom is Logo Ontwerpen Gratis partner met LogoFinity. Wij streven naar perfectie en proberen voor elk project de geschikte persoon te selecteren.