Schrijf je in voor een Gratis LogoSchrijf je nu in en maak iedere maand kans op een Gratis Logo!Direct inschrijven!
Gratis LogoGRATIS LOGO

Logo Ontwerpen

Geschreven door: Joris

Ontwerp een logo met de juiste uitstraling

Als je een bedrijf, een organisatie of een club hebt dan is het belangrijk om precies uit te stralen wie jij bent en wat jij doet. Dit doe je door middel van een huisstijl, een huisstijl zorgt ervoor dat jij herkenbaar bent door je kleuren, je typografie en het belangrijkste je logo natuurlijk.

Herkenning is belangrijk

Je logo zorgt ervoor dat mensen je herkennen, denk aan bijvoorbeeld het McDonalds logo, het logo bestaat enkel uit een “M” en toch weet je gelijk dat het om McDonalds gaat. Voordat mensen zo bekend worden met je logo is natuurlijk een kwestie van tijd en investering maar dit is wel het uiteindelijke doel van een logo.

Ga je voor simpel of complex?

Veel fouten die gemaakt worden komen door dat je te moeilijk gaat denken. Een logo hoeft helemaal niet moeilijk of complex te zijn. Een simpel logo kan meer zeggen dan een heel uitgebreid en complex logo. Wij van Logo Ontwerpen Gratis merken een opmars in simpele logo’s, deze zijn tegenwoordig een stuk populairder.

Simpel en Complex Logo

Simpel en Complex Logo

Of toch voor tekst, illustratie of misschien wel beide?

Een logo hoeft niet perse een illustratie te hebben, gewoon simpele tekst op een bepaalde manier geïllustreerd kan ook zeer goed ogen en goed als logo dienen. Vaak is het wel mooi als een kleine illustratie die met de branche of het onderwerp te maken heeft de tekst vergezeld. Soms wordt er ook gekozen voor alleen een illustratie, dit kan net zo goed werken maar zorgt er wel voor dat mensen die jou nog niet kennen niet gelijk de naam van het bedrijf te zien krijgen.

Tekst of Illustratie Logo

Tekst of Illustratie Logo

Verder denken…

Bij het ontwerpen van een logo is het belangrijk om even verder te denken. Waar gaat het logo allemaal voor gebruikt worden? Bedenk goed dat een heel uitgebreid logo bijvoorbeeld moeilijk op een pen past of op een visitekaartje. Zorg ook dat je logo werkt op elke soort achtergrond, het kan namelijk zijn dat je logo er prachtig uit ziet op een witte achtergrond, maar helemaal niet zo mooi op een zwarte achtergrond. Dit zijn allemaal belangrijke aspecten waar je bij het logo ontwerpen aan moet denken.

De technische aspecten

Zorg altijd dat je logo vector georiënteerd is, dit wil zeggen dat je het zo groot kan maken als je wilt zonder dat het kwaliteit verliest, mocht dit wel het geval zijn dan is je logo pixel georiënteerd. Het verschil tussen vector- en pixel georiënteerd is dat een pixel georiënteerde afbeelding uit kleine puntjes bestaat en als je deze gaat uitvergroten worden deze kleine puntjes groter en verliest de afbeelding detail. Daarentegen gebeurt dit bij vector georiënteerd niet. Nu denk je waarschijnlijk “wat maakt dat nou uit?” Nou dit maakt heel veel uit, stel je wilt je logo op een grote reclameposter zetten. Dan mag deze niet lelijk zijn en om je logo nou elke keer opnieuw te maken is een beetje zonde van de tijd.

Vragen en/of opmerkingen

Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn laat het ons van Logo Ontwerpen Gratis weten door een reactie te plaatsen of een mailtje te sturen via ons contactformulier. Wij proberen alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden!

Laat een reactie achter:

Meer weten over onze diensten? Neem direct contact met ons op!

Contact OpnemenContact Opnemen
Logofinity partner van Logo Ontwerpen Gratis

Meer bereiken door samen te werken, daarom is Logo Ontwerpen Gratis partner met LogoFinity. Wij streven naar perfectie en proberen voor elk project de geschikte persoon te selecteren.