Schrijf je in voor een Gratis LogoSchrijf je nu in en maak iedere maand kans op een Gratis Logo!Direct inschrijven!
Gratis LogoGRATIS LOGO

Slogan Maken

Geschreven door Joris op 4 oktober 2015

Waarom is een slogan maken belangrijk?

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom een slogan erg belangrijk is. Ten eerste geeft het naast je logo, je huisstijl en je naam een herkenbaarheid van jou als persoon of van je bedrijf. Ten tweede kun je in een slogan een extra stukje informatie of motivatie kwijt wat je bijvoorbeeld bij het logo kunt plaatsen.

I’m Loving It

Kijk bijvoorbeeld naar de slogan van McDonalds “I’m Loving It” deze slogan geeft geen informatie weg maar brengt wel een denkwijze over. Dit combineren ze door het in de reclame’s op zo’n toon te zeggen/zingen dat het in je hoofd blijft hangen. Dit is een van de dingen die je wilt bereiken met een slogan. Elke keer als iemand aan McDonals denkt dan denken ze “I’m loving it” er achteraan.

McDonalds Slogan - I'm Loving It

McDonalds Slogan – I’m Loving It

Just Do It

De slogan van Nike is ook een hele mooie “Just Do It” Dit is meer een motiverende slogan. Het motiveert om te doen wat je moet doen, op sport gebied dan.

Hoe moet een slogan eruit zien?

Een slogan maken kan best lastig zijn, maar hij hoeft helemaal niet lang te zijn. Twee tot vijf woorden die een motivatie of informatie voor/over jouw naam of bedrijfsnaam geven. Je slogan hoeft niet perse met je naam/bedrijfsnaam te maken hebben en kan ook een leuke of grappige tekst zijn die jij wilt dat mensen associëren met jouw naam/bedrijf.

Hou je slogan kort maar krachtig en het kan absoluut geen kwaad om al bestaande Slogans op te zoeken om te kijken hoe ze eruit zien.

Laat een reactie achter:

Meer weten over onze diensten? Neem direct contact met ons op!

Contact OpnemenContact Opnemen
Logofinity partner van Logo Ontwerpen Gratis

Meer bereiken door samen te werken, daarom is Logo Ontwerpen Gratis partner met LogoFinity. Wij streven naar perfectie en proberen voor elk project de geschikte persoon te selecteren.