Schrijf je in voor een Gratis LogoSchrijf je nu in en maak iedere maand kans op een Gratis Logo!Direct inschrijven!
Gratis LogoGRATIS LOGO

Wat is een Logo?

Geschreven door Joris op 19 september 2015

Meer weten over Logo Ontwerpen?

Hoe waren de logo’s van vroeger eigenlijk? En wat betekent een logo eigenlijk, lees hier wat meer over logo ontwerpen.

Wat is een logo?

Een logo is een symbool, een teken, een handelsmerk of badge die een product, bedrijf, campagne of concept illustreert.

Hoe worden logo’s gebruikt?

Een logo kan in verschillende vormen en ook in verschillende afmetingen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een automerk. Het logo verschijnt op de auto’s, in het interieur, reclame, website, papieren, handleiding en zo kun je nog wel even doorgaan.

Wat moeten de kwaliteiten zijn van een logo?

Een logo moet in één oogopslag te zien zijn, visueel sterk en eigenlijk direct zeggen waar het voor is. Bovendien moet het goed te onthouden zijn zodat de personen die jouw logo zien deze gelijk associëren met jouw naam en/of bedrijf.

De geschiedenis van logo’s

Logo’s bestaan al duizenden jaren in verschillende vormen. Vroeger werden er bijvoorbeeld hiëroglyfen gebruikt om de identiteit van iets aan te duiden. De Romeinen en Grieken gebruikten ook wel symbolen om hun artistieke potten te markeren. Na deze tijd waren het meer badges die erg populair waren. Denk aan bijvoorbeeld het symbool van een schild met daarin het “logo” van het land of groepering. Badges met een symbool als aanduiding van je rang in deze groepering waren ook erg populair.

Logo’s als reclame

Iets dat erg grappig is zijn de sigaretten logo’s van vroeger, deze bedrijven probeerden juist hun logos zo aantrekkelijk mogelijk te maken om zo roken aantrekkelijker te laten overkomen. Tegenwoordig zijn veel van deze manieren verboden.

De Logos van vandaag

Vandaag de dag wordt er heel goed nagedacht over hoe het bedrijf zijn logo wil ontwerpen en laten overkomen. Dit is natuurlijk erg belangrijk en zorgt er ook voor dat er vandaag de dag betere, mooiere en meer uitgedachte logos zijn.

Geschiedenis Shell Logo

De geschiedenis van het Shell logo is een mooi voorbeeld

Vragen en/of opmerkingen

Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn laat het ons van Logo Ontwerpen Gratis weten door een mailtje te sturen via ons contactformulier. Wij proberen alle vragen te beantwoorden!

Laat een reactie achter:

Meer weten over onze diensten? Neem direct contact met ons op!

Contact OpnemenContact Opnemen
Logofinity partner van Logo Ontwerpen Gratis

Meer bereiken door samen te werken, daarom is Logo Ontwerpen Gratis partner met LogoFinity. Wij streven naar perfectie en proberen voor elk project de geschikte persoon te selecteren.