Schrijf je in voor een Gratis LogoSchrijf je nu in en maak iedere maand kans op een Gratis Logo!Direct inschrijven!
Gratis LogoGRATIS LOGO

Briefpapier Maken

Geschreven door Yvonne op 26 december 2015

Zelf aan de slag

Briefpapier is, zoals de naam al aangeeft, papier dat gebruikt wordt voor het typen of afdrukken van brieven. Voorbedrukt papier dat gebruikt wordt door organisaties, bedrijven of zelfs privé personen om te corresponderen wordt ook briefpapier genoemd. Dit artikel zal de laatste van de twee betekenissen behandelen.

Briefpapier ontwerpen

Voor een bedrijf is briefpapier een van de belangrijkste huisstijldragers. Briefpapier kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de facturen op uit te schrijven, maar ook de offertes kunnen heel goed op briefpapier gedrukt worden. Voor een samenhangende, professionele uitstraling is het van belang om in ieder geval het logo en een persoonlijke boodschap op het briefpapier te zetten. Bij het ontwerpen van briefpapier moet daarnaast ook rekening gehouden worden met een aantal vaste briefonderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan datum, geadresseerde, onderwerp, kenmerk en aanhef. Het is goed om dit in een sjabloon te zetten, zodat deze iedere keer eenvoudig aangepast kunnen worden. Ook het gebruik van een huisstijlapplicatie is een oplossing bij het toepassen van de huisstijl in deze documenten.

Briefpapier Voorbeeld

Briefpapier en Huisstijl voorbeeld

Briefpapier maken via een internetsite

Briefpapier kan op verschillende manieren gemaakt worden. Veel sites die briefpapier drukken, hebben tegenwoordig ook een optie dat je online je eigen briefpapier kan ontwerpen. De aanbieder heeft dan al enkele sjablonen klaar staan en daaraan hoeft vaak alleen nog een logo en een persoonlijke tekst toegevoegd te worden. Dit is een redelijk eenvoudige manier om professioneel ogend briefpapier te maken. Nog een voordeel van deze methode is dat je het briefpapier ook direct kunt laten drukken.

Briefpapier maken in Word

Een andere goede manier om briefpapier te maken, is om gebruik te maken van de optie in Word. Word heeft verschillende sjablonen voorgeprogrammeerd. Een sjabloon is een speciaal type Word document waarvan de opmaak vastligt. Op de website van Word kunnen ook een aantal standaard sjablonen voor briefpapier gedownload worden. Echter voldoen de standaard sjablonen niet altijd aan de eisen. Gelukkig is het in Word ook vrij eenvoudig om zelf een dergelijk sjabloon te maken. Houd hierbij altijd rekening met de vaste onderdelen voor briefpapier, eerder genoemd in dit artikel. Ook het lettertype en lettergrootte kunnen hierbij zelf vastgesteld worden. Zelfs meer geavanceerde instellingen zoals regelafstand, marges en afbeeldingen kunnen hierbij goed vastgesteld worden. Om het sjabloon op te slaan is het van belang om het juiste documenttype te selecteren. Standaard wordt het opgeslagen als een word document, maar door het type te veranderen naar een documentsjabloon, kan het de volgende keer zo weer geopend worden als een sjabloon. Dit heeft als voordeel dat wanneer je het bestand aanpast en opslaat, het originele sjabloon bewaart blijft en deze dus altijd weer opnieuw gebruikt kan worden voor een ander document.

Briefpapier drukken

Je kunt je briefpapier tegenwoordig eenvoudig en bij veel verschillende aanbieders laten drukken. Ga daarom niet zelf printen, maar laat het briefpapier drukken. Hierdoor wordt de professionele uitstraling die je graag wilt bereiken behouden en is de kwaliteit van het papier gegarandeerd goed. Ook voor een briefpapier voorbeeld kun je vaak heel goed op de websites van de verschillende aanbieders terecht.

Laat een reactie achter:

Meer weten over onze diensten? Neem direct contact met ons op!

Contact OpnemenContact Opnemen
Logofinity partner van Logo Ontwerpen Gratis

Meer bereiken door samen te werken, daarom is Logo Ontwerpen Gratis partner met LogoFinity. Wij streven naar perfectie en proberen voor elk project de geschikte persoon te selecteren.